Posted on

Välj rätt badrumsstil inför din badrumsrenovering

Fem snygga badrumsstilar

Har badrummet gjort sitt och du går i renoveringstankar? Att välja stil till sin badrumsrenovering inte alltid det enklaste, speciellt eftersom det finns så mycket fint att välja bland. Modernt och lyxigt, lantligt eller kanske naturinspirerat? Här kan du läsa om några olika badrumsstilar som är populära just nu.

Modernt

Oavsett vilken stil man väljer för sin badrumsrenovering kommer det såklart att kännas nytt och modernt. Det vi menar med modernt är däremot att man väljer det som är inne just nu – utan att det sticker ut.

Helkaklat, neutrala färger, duschväggar i glas och moderna möbler är fortfarande dom vanligaste valen i samband med badrumsrenovering. Det ger en snygg helhet och ett tidlöst badrum att trivas i en lång tid framöver.

Lantligt och romantiskt

För villan på landet eller sommarhuset kanske inte den supermoderna stilen gör sig, även om man gillar den. Att istället satsa på en lantlig stil med romantiska inslag kommer göra att det nya badrummet verkligen platsar i bostaden.

Tänk vitt kakel, blandare och andra detaljer som är nytillverkade med i gammal stil samt vackra trähyllor och annat. Besök gärna en loppis eller auktion för att hitta prylar som verkligen sätter känslan och stilen i det nygamla badrummet.

Retro

Retrostilen har även den fått ett uppsving dom senaste åren och är ett vanligt val både vid köks- och badrumsrenovering göteborg. Ett schackrutigt golv och en gammal teakbyrå som enkelt förvandlas till en handfatskommod sätter känslan i rummet. Gillar man färg kan med leka med olika pastellkulörer så som grönt, rosa och blått men man kan lika väl hålla sig till bara vitt, svart och trä.

Man kan också satsa på snygga detaljer i mässing och leta gärna efter speglar och annat med annorlunda former. Retrostilen är lekfull och rolig och det är väldigt enkelt att få en personlig prägel genom att välja den.

Stenbadrummet

Sten är ett lyxigt och exklusivt material och är det den känslan man letar efter när man ska genomföra en badrumsrenovering i Göteborg ska man absolut satsa på just det. Marmor är hett just nu – både på golv, väggar och inredning. Kalksten är ett annat populärt alternativ som skapar en annan känsla i rummet.

Även här kan man fylla på med detaljer i mässing om man gillar det men det är också snyggt med silver om man vill hålla det mer neutralt.

Naturvibbar inne

En stil som verkligen är trendig i samband med badrumsrenovering i Göteborg just nu är den naturinspirerade stilen. Här har man plockat in material som bambu och rent trä och nyckeln till framgång här är att hålla det enkelt och stilfullt. Ljusa färger och stora fönster som släpper in dagsljuset är också värt att satsa på om det finns möjlighet.

Tanken är att man ska få samma känsla inne som man får ute. När man inreder med dom sista detaljerna ska man därför satsa på att få in mycket gröna växter, handdukar och andra textilier i jordnära färger, härliga flätade korgar och snygga detaljer i trä.

Med en neutral bas kan man egentligen skapa ett naturinspirerat badrum endast med hjälp av inredningen, vilket är en fördel för den som gillar att byta stil då och då.