Posted on

Hur ska din badrumsrenovering se ut?

I en badrumsrenovering så kommer du att behöva sätta dig ner och faktiskt klura ut hur ditt badrum ska se ut. Här ska vi går igenom lite tips och råd på hur du kan tänka i den här frågan och vart du kan leta efter grym inspiration för att du ska få det badrum du har drömt om!

Hitta din stil
Det första du måste göra är nog det allra roligaste, du måste bestämma hur ditt nya badrum ska se ut efter din badrumsrenovering. Tänk dig bort från trender och moden och tänk på vem DU är. Det bästa med inredning är att man får lov att göra precis som du vill. Tänk på vilka färger du gillar, vilken typ av smådetaljer som tilltalar dig och om du har fönster, vad för typ av växter ska du ha som passar till det övriga du har tänkt dig i din badrumsrenovering? Det är inte alltid lätt att hitta sin stil men det är ännu lättare att följa andras stil, detta kanske blir något du ångrar om du kanske skulle efter din badrumsrenovering är klar haft det lite mer så som DU velat ha det.

Vad är dina behov?
De flesta har ju någon form av budget i sin badrumsrenovering och har man inte det så har man ju i alla fall en begränsad yta att röra sig på så man kan inte få allt. Detta är ett viktigt steg och det gäller att du och din familj kommer överens om vad som är viktigast för just era behov i er badrumsrenovering. Vill ni ha dusch eller badkar? Har ni verkligen plats för en bastu? Eller är säkerheten viktigast? I många fall kan belysningen vara det som gör ett badrum supermysigt efter en badrumsrenovering.

Ta tag i inspirationen
När man har sorterat ut ungefär hur man vill att det ska se ut och vad man behöver så kan man gå lös i inrednings inspiration i sin badrumsrenovering. Detta för att du verkligen ska bli nöjd med det slutliga resultatet och klura ut vad du verkligen vill ha. Smarta tips och fin inspiration finns i många inredningstidningar men även på appar så som Pintrest och Instagram. Där kan man scrolla bland inspirations bilder hur länge som helst. Gör så du skriver ner alla detaljer som du fastnar för, kanske skriver ut bilder på dom och klipper ut så att du när du sedan handlar till din badrumsrenovering kan leta upp dessa. De utklippta bilderna kan man sätta på ett vitt papper för att se hur de passar ihop.